Hoofdmenu

Terug

Afstudeerstage Levenscyclusanalyse - Reco E-trac

Educational attainment: University Degree (Bachelor)
Motrac Industries

Jij hebt interesse in aandrijftechniek en bent bijna klaar met je studie. Alleen nog die perfecte afstudeerplek. Wil jij in je stage echt bijdragen aan een van onze meest innovatieve machines? Dan hebben wij een leuke stageplek voor jou! Wij zoeken een gemotiveerde en zelfstandige HBO-stagiair die zich bezig gaat houden met de

Afstudeerstage Levenscyclusanalyse

Reco E- trac

Wat ga je doen?

Motrac Industries heeft samen met zusterbedrijf Jean Heybroek een elektrische werktuigdrager ontwikkeld genaamd de RECO Etrac.

Een werktuigdrager is een basis voertuig die uitgerust kan worden met verschillende werktuigen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een borstel om de stoep schoon te maken, een zoutstrooier voor de winter of een grasmaaier.

Van dit voertuig willen wij graag een Levenscyclusanalyse maken, in deze analyse komt naar boven wat het milieueffect is van de productie en energie voorziening van dit voertuig over zijn levensduur. Dit kan in de toekomst een klant helpen om een contract te scoren.

Voor deze technisch commerciële uitdaging zijn wij op zoek naar een afstudeerder. Deze opdracht zal bestaan uit:

 • Literatuuronderzoek
 • Data vergaring van toeleveranciers
 • Uitstoot bepaling van onze eigen productie
 • Universeel rekenmodel opstellen voor de uitstoot per voertuig
 • Verwerking tot een LCA rapport

Wie zijn wij?

Motrac Industries heeft al meer dan 65 jaar ervaring in hydraulische engineering. De afgelopen jaren hebben we ons portfolio succesvol uitgebreid met elektrische engineering. We staan bekend als distributeur van Linde Hydraulics in Nederland, België, Duitsland en Polen. Als specialisten ontwikkelen, engineeren, bouwen en repareren wij aandrijvingen en klantspecifieke hydraulische en elektrische systemen. Onze systemen vind je in de landbouw-, de industrie-, de automotive-, maritime-, mijnbouw- en grondverzet-sector over de gehele wereld. Het ontwikkelen, benutten en inzetten van het talent van ieder individu binnen Motrac is van cruciaal belang. Daarom geven wij onze mensen de mogelijkheden om hun kennis en kunde te vergroten en zichzelf te ontwikkelen in hun expertise en als persoon. Als dochteronderneming van Royal Reesink is Motrac Industries de betrouwbare partner die de hydraulische en mechatronische behoeften van de mid-market vervult.

Wat bieden wij jou?

 • Een zeer uitdagende en vooral fijne stageplek
 • Leuke collega’s
 • Wij zijn een dynamische en groeiende organisatie.
 • Aan de stage zit natuurlijk een passende stagevergoeding vast.
 • We maken tijd voor goede begeleiding
 • We vinden het belangrijk dat je de kans hebt om veel te leren!

Wij vragen

Je bent een HBO student van Automotive engineering, Technische bedrijfskunde of aanverwante studierichting. We hebben als team veel passie voor ons werk in de techniek en we zouden het leuk vinden als je deze passie met ons deelt! Je wordt gedurende de stage onderdeel van het team Engineering van Motrac Industries, maar je gaat wel zelfstandig werken. Bij voorkeur ben je fulltime beschikbaar.

Interesse?

Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. We zien graag jouw motivatie en CV tegemoet! Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Derk Hoogveldt via +31(0) 651108240 of d.hoogveldt@motracindustries.com

Apply now

About Royal Reesink

Royal Reesink is market leader as an international distributor and service provider in the field of high quality machinery, parts and services for landscape maintenance, internal transport, warehouse design, civil engineering and the agricultural sector. Hendrik Reesink started his one-man business in Zutphen in 1786, since we have grown and have now over 2,500 employees and dozens of subsidiaries around the world.